[three_fourth last=”no”]
Cred sincer ca daca ai ajuns la o varsta de om matur si crezi cu tarie in teoriile stangiste, esti un pic prost. Un pic mai mult. Nu-i mai putin adevarat insa ca imi place sa-i urmaresc pe unii dintre cei care scriu pe tema asta, dintr-un soi de sado-masochism intelectual: ma distreaza sa vad cum, mai devreme sau mai tarziu, se contrazic (sau inventeaza tot felul de acrobatii ca sa dea impresia ca nu se contrazic), si cum ii contrazice, de fapt, realitatea inconjuratoare.
Pentru ca, in o suta si ceva de ani de cand Marx a intoxicat lumea cu ideile lui stupide, absolut nicio tara de pe planeta asta n-a dus-o bine aplicandu-le. Din motivul asta am si rezistat sa citesc pana la capat – si sa pun aici – Bad Samaritans, a lui Ha-Joon Chang.
Omul incearca sa demonstreze prin repetitie – dupa formula americana a repetarii unei sintagme pana la exasperare pe parcursul unei lucrari, in speranta ca expresia respectiva 1) se infige in creierul cititorului si ramane acolo si 2) va face cariera, tragand dupa ea si numele autorului – ceea ce nu poate demonstra cu argumente valide. Pentru ca ignorarea jumatatilor de adevar care nu-ti convin, minimalizarea exemplelor care iti contrazic teoria si extrapolarea a doua-trei cazuri la nivelul unei concluzii globale nu sunt argumente valide. Ci doar niste prostii.
[/three_fourth]
[one_fourth last=”yes”]


[/one_fourth]