[three_fourth last=”no”]
Romanasii aia verzi or sa sara de cur in sus, bineinteles. Pentru ca adevarul deranjeaza de multe ori, nu din alt motiv. Sau, ok, si din alt motiv: pentru ca nu-s in stare sa gandeasca prea mult cu propriul cap, ci cu citatele din manualele de istorie (si de pe fb, mai nou) care le-au bagat in tartacuta ca popor mai tare n-a vazut galaxia de cand e ea si ca doar o conspiratie mondiala face sa nu le fie recunoscuta romanilor paternitatea mersului pe jos, a apei calde, a limbii latine si a manzului, branzei, viezurelui si mosului.
Cert e ca, dincolo de faptul ca am ras in hohote de la inceput pana la sfarsit, o istorie a romanilor mai corect povestita decat asta n-am citit nicaieri. Nici eu n-as fi putut s-o scriu mai bine, jur.

Later edit: initial a fost publicata pe opencube.ro, dar intre timp detinatorul site-ului a pus altceva in loc, ca nu prea il mai intereseaza domeniul ala, asa ca a ramas doar in locurile unde se pastreaza amintirile internetului. Si in locurile in care pastrez eu chestiile simpatice, ca sa fiu sigur ca nu dispare din istorie (pun intended).
[/three_fourth]
[one_fourth last=”yes”]


[/one_fourth]